WinterChills

 ‘Nederland is op slot’, de ‘harde’ lockdown is een feit. Voor onze anders zo bruisende stad met haar inwoners en ondernemers zijn de gevolgen van de harde lockdown natuurlijk vreselijk.  Maar gelukkig zijn er ook nog mooie dingen mogelijk. We kunnen wandelen en sporten in de buitenlucht bijvoorbeeld. En er is ook online genoeg te doen. Voor de kids tot 18 jaar is er een uitgebreid aanbod van buiten(sport) activiteiten. 

Afgelopen winter zijn er tijdens de kerstvakantie en Carnavalsvakantie weer veel activiteiten geweest voor kinderen van 4  t/m 12  jaar en jongeren van 13 tot 18 jaar. Er is voor hen een  gevarieerd programma van sport- en cultuuractiviteiten en nog veel meer. Dus ook in Coronatijd was er genoeg te beleven. Partners in de stad waaronder Breda Actief, Nieuwe Veste, Surplus en Grote Broer en Zus organiseren dit programma samen met de gemeente. We kijken met plezier vooruit naar de SummerviBes!

Winter Chills 9

Corona richtlijnen

Voorop staat natuurlijk dat alle activiteiten voldoen aan de richtlijnen voor Corona die gelden.

Binnen de regels en met gebruik van gezond verstand zijn er nog veel dingen mogelijk. We kunnen elkaar actief steunen. We kunnen in de buitenlucht wandelen en sporten. Weliswaar met het eigen gezin of in groepen van maximaal twee, maar dat betekent dat we ook de broodnodige beweging en sport op ons programma kunnen houden. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen ook in de buitenlucht actief zijn. Voor ons allemaal; maak een wandeling door de stad met je gezin, schrijf je in voor een Bakkie Troost of doe mee aan een van de andere (online)activiteiten die er in de stad mogelijk zijn.
De activiteiten zijn ook voor kwetsbare jongeren en voldoen aan de richtlijnen zoals die zijn vastgesteld door de gemeente.

Meer informatie over de coronamaatregelen

Winter Chills 4

Winterlicht

WinterChills is het activiteitenprogramma voor kinderen en jongeren. Het maakt onderdeel uit van het stadsbrede programma ‘Winterlicht’, waarin de gemeente Breda samen met vele partners initiatieven en activiteiten voor iedereen in de hele stad zichtbaar maakt, aanjaagt en stimuleert.

Meer informatie over Winterlichtactiviteiten wordt binnenkort bekend gemaakt.

Schermafdruk 2020-07-08 10.21.58

SummerviBes

WinterChills is ontstaan na de succesvolle SummerviBes van zomer 2020. Tijdens de eerste editie van SummerviBes was er in de zomervakantie een zes weken durend programma voor de Bredase jeugd die de vakantie deze zomer -mede door de restricties die het Corona virus met zich bracht- vooral in eigen stad zou vieren. Ruim 7.000 kinderen maakte gebruik van het gevarieerde aanbod van zo’n 450 activiteiten, dat werd georganiseerd door: Surplus welzijn, Grote Broer/Zus, Breda actief en Nieuwe Veste i.s.m. diverse vrijwilligers en organisaties uit de stad!

Winter Chills 4

WinterChills is een initiatief van

In het programma zit nu een selectie van al het gratis aanbod dat in de stad word aangeboden. Mocht je als aanbieder van een gratis activiteit ook tussen het aanbod van WinterChills komen te staan? Mail dan voor donderdag 17 december naar s.mante@breda.nl. Dan word er samen bekeken of de activiteit ook passend is binnen het WinterChills aanbod.

  • gemeente-breda-logo.png
  • breda-actief-logo
  • surplus
  • Summervibes 2
  • SummerviBes 9