Vakantiestraat

Dé manier om van jouw straat een vakantiebestemming te maken

Met SummerviBes Breda beleef je deze zomer het ultieme vakantiegevoel in jouw eigen Breda. En het kan nóg dichterbij huis; in jouw eigen straat, plein of parkje. Je kunt jouw straat namelijk voor een paar weken omtoveren tot heuse vakantiestraat. Zie jij jezelf al lasergamen met de buurtkinderen, knutselen, een filmpje pakken midden op straat of lekker chillen? Natuurlijk moet je wel met een paar dingen rekening houden. Alles moet corona-proof natuurlijk! Je richt je straat in met spullen die uit je eigen wijk komen. De gemeente regelt dit niet voor je. Wel zorgt de gemeente dat er hekken worden geplaatst, als dat nodig is.

Schermafdruk 2020-06-25 08.39.57

Aanmelden

Heb je een leuk idee, vinden veel mensen in jouw straat het ook een goed plan (het moet wel leuk blijven) én heb je gecheckt of het kan in jouw straat? Dan is het hoogste tijd jouw straat aan te melden als vakantiestraat. Bekijk het stappenplan en meld je aan via het aanmeldformulier.
Houdt er rekening mee dat de aanvraag twee weken voordat je wilt starten binnen moet zijn.

Aanmeldformulier

Let op, bekijk eerst onderstaand stappenplan (klik op de rondjes).
Of klik hier als je direct het stappenplan wil doorlezen.

Voor vragen over de aanmelding of vakantiestraat algemeen: aja.meeuwesen@breda.nl

SummerviBes boxen

 Hieronder nog wat voorbeelden van (kinder-)activiteiten die je kunt organiseren/doen in jouw vakantiestraat.

s5

Brakkenfestival-online

Sinds 2020 is het Brakkenfestival ook online. Bijvoorbeeld iets creatiefs, knutselen, een workout, leren schaken, ballonnen proefjes doen of een boek lezen. Alles komt voorbij, zoals je van het Brakkenfestival gewend bent.

s6

Brakkenfestivalbox

Je kunt ook een brakkenfestivalbox bestellen. Je kunt maximaal 5 activiteiten kiezen (bijvoorbeeld kaarten, bloemen of fotolijstjes maken), waarvoor je materialen wilt ontvangen.

s2

Beweegkaarten Deel 1.

Breda Actief heeft een bundel van spelkaarten gemaakt die je zelf of met kinderen uit je straat kunt doen. Er zijn voor iedere leeftijd leuke spellen. Voor binnen en buiten. Bijvoorbeeld waterballon volleybal, minibootcamp of dansen. Er is extra veel keuze, dus je hoeft je niet te vervelen!

s3

Beweegkaarten Deel 2.

Breda Actief heeft een bundel van spelkaarten gemaakt die je zelf of met kinderen uit je straat kunt doen. Er zijn voor iedere leeftijd leuke spellen. Voor binnen en buiten. Bijvoorbeeld waterballon volleybal, minibootcamp of dansen. Er is extra veel keuze, dus je hoeft je niet te vervelen!

s1

50 natuurbelevenissen

50 natuurbelevenissen die je gedaan moet hebben voor je 12e Heb jij al eens slootje gesprongen, braakballen geplozen of waterbeestjes gevangen? Of een zandkasteel gebouwd, geslapen in je zelfgebouwde tent of in een boom geklommen? Vink aan wat je allemaal al gedaan hebt.
Het boekje is GRATIS en ligt klaar in de Winkel en Tuinhuis van Wolfslaar en bij kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord.

Volg ons op @boerderijwolfslaar en @ParkhoeveBreda-NoordKinderboerderij voor extra activiteiten.

Heb je ondersteuning, tips & tops of materialen nodig voor de SummerviBes boxen, neem dan contact op met de Wijknetwerkers van Surplus:

Noord Oost:

Marian Pistorius marian.pistorius@surplus.nl

Noord West:

Rashad Willemsens rashad.willemsens@surplus.nl

Zuid West:

Erik Neve erik.neve@surplus.nl

Zuid Oost:

Norbert Kalker nobert.kalker@surplus.nl

Ali Lammou ali.lammou@surplus.nl