Ik vergeet je niet – Haagse Beemden

Met heel de wijk Haagse Beemden werken aan één groot kunstwerk. Samen, maar toch op afstand.

Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Juist in deze tijd vinden we het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedereen. Juist nu is verbondenheid belangrijk en dat vinden we door middel van creativiteit! Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Elke week een inspirerende opdracht van een kunstenaar uit je buurt. Hoe leuk is dat! Na 8 weken maken we van alle werken één kunstwerk wat we schenken aan de wijk. Doe jij ook mee? Deelname is gratis, ervaring niet nodig en een beetje enthousiasme genoeg!

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 17

Wijkexpositie Haagse Beemden Breda 30 augustus t/m 11 oktober

Deze kunstwerken, gemaakt door 120 wijkbewoners in samenwerking met kunstenaars uit de wijk, zijn heel de zomervakantie gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de locaties. Wees welkom!

Bibliotheek Noord

‘Met je hoofd in de Wolken…’ & ‘En met je voeten op de grond’

Asterdhoeve | Buurthuis Gageldonk | De Sleutel Kinderboerderij ‘De Sik’ | Kapeltuin | ’T Kraaienest

‘Laat van je horen’

Buurthuis Gageldonk

‘Met zonder handen’

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 26
Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 25

Hoe doe je mee?

Stap 1. Meld je aan via ikvergeetjeniet@nieuweveste.nl of vraag iemand anders dit voor je te doen. (Als dit lastig is kan telefonisch aanmelden ook via Nieuwe Veste: 076 – 200 3200). Graag je naam, adres, telefoonnummer en email-adres duidelijk vermelden zodat we weten waar we een tasje aan de voordeur kunnen hangen met de eerste opdracht, poster en flyer.

Stap 2. Hang de flyer of de poster opvallend voor het raam. Download de poster hier

Stap 3. De opdracht(en) ontvang je elke week via e-mail of via het tasje aan je deur van de kunstenaar uit jouw wijk. Je krijgt hierin duidelijk uitleg, tips en voorbeelden. Alles is uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen.

Stap 4. Op een afgesproken datum zet iedereen zijn kunstwerk(en) bij de voordeur en komen de kunstenaars deze ophalen. Zij gaan vervolgens aan de slag om alles te verwerken tot één kunstwerk wat we samen feestelijk openen en tentoonstellen op het moment dat de maatregelen het toelaten.


Deze kunstenaars doen mee!

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 8

Anja Barendrecht

Mijn natuurcreaties ontstaan uit een samenspel van pure natuurmaterie met dat wat er in mij leeft. Soms ruimtelijk werk, dan weer in het platte vlak. Het komt als het ware op mijn pad en is een uitdrukking van hoe ik natuur ervaar; puur, speels, veranderlijk, rauw, krachtig van zichzelf en wonderbaarlijk groots in het kleine.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 9

Melanie van Dorp

Soms schilder ik puur vanuit mijn gevoel, als een expressie van wat ik ervaar in mijn binnenwereld. Vaak ook is mijn werk een ode aan de natuur of raak ik geïnspireerd door mijn reizen. Opvallend is daarbij mijn helder kleurgebruik. Daarnaast werk ik graag voor mensen in opdracht en geef ik workshops intuïtief schilderen. Wekelijks geef ik teken- en schilder les aan volwassenen en kinderen in mijn ‘Huiskamertelier’.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 12

Thea Kanters

Ik ben afgestudeerd in de richting keramische en ruimtelijke vormgeving en behaalde les aktes in handvaardigheid, kunstgeschiedenis en tekenen. Als kunstenaar voel ik me erg betrokken bij de wijk door het organiseren van en deelnemen aan de Kunstroute en doordat ik al vele jaren les geef aan cursisten, die vaak ook in deze wijk wonen.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 13

William van der Zanden

Als Bredanaar in hart en ziel, schilder en teken ik met plezier, grote passie en een enorm enthousiasme het liefst onderwerpen dicht bij huis, oftewel ‘ons mooi fier Breda’ in al zijn facetten. Kwaliteit en creativiteit moet je delen, laten vieren en stromen binnen de eenzaamheid bij de medemens.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 11

Natasja Ahout

De opvallendste dingen in mijn werk zijn mijn kleurgebruik en thema’s. Ik kan me helemaal verliezen in een kleur en in een thema, om daarna, langzaam van kleur en onderwerp te veranderen. Dit gebeurt nooit abrupt, maar geleidelijk. Ineens merk ik dat er iets is veranderd in mijn beeld.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 10

José Jonkers

Ik maak ruimtelijk werk en werk met diverse materialen in natuurlijke tinten. Naast mijn beelden maak ik installaties, Landart en exposeer ik diverse malen per jaar. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en samen de kunst van het scheppen te beleven.

Opdrachten

Vanaf dinsdag 19 mei plaatsen we hier elke dinsdag de nieuwe week opdracht. Doe jij ook mee?

Ik vergeet je niet – 1. Binnenkijkjes

Opdracht 1. Binnenkijkjes

Over de hele wereld zijn mensen momenteel veel in huis. Wat doe jij met deze tijd binnen? Wat ontdek je (opnieuw)? En vooral wat doet dat met je? Deze eerste week maken we een kijkraam van jouw binnenwereld. Doe jij ook mee?

Ik vergeet je niet – 2. Vrije Vogels!

Opdracht 2. Vrije Vogels!

Om je niet te vergeten hebben we weer een leuke opdracht voor je. We zijn in de afgelopen periode gedwongen om meer binnen te zijn en buiten op straat is het stiller. Maar de natuur leeft voluit en vogels laten zich des te meer horen en zien. Ze geven je vast inspiratie!

Ik vergeet je niet – 3. Geluk zit in een vlekje

Opdracht 3. Geluk zit in een vlekje

We leven in een tijd vol verandering en onverwachte gebeurtenissen. Hoe ga je hier mee om? Hoe kun je anderen helpen? Een klein gebaar van iemand of mogen experimenteren met het nieuwe, kan een verrassend effect hebben!

Ik vergeet je niet – 4. Dichterbij de natuur

Opdracht 4. Dichterbij de natuur

Stap voor stap kunnen we weer meer naar buiten, telkens rekening houdend met de 1,5m ten opzichte van elkaar. Het groen, het water en de lucht om ons heen kent geen afstand houden, heeft geen oordeel en we zijn altijd welkom! Deze week brengen we met wilgentakken een ode aan de natuur dichtbij ons.

Ik vergeet je niet – 5. Met je hoofd in de wolken

Opdracht 5. Met je hoofd in de wolken

Bij deze opdracht mag je even stoppen met denken en weer lekker wegdromen. Ga eens in het gras liggen en staar naar de voorbijdrijvende wolken, of creëer thuis een plekje, een sfeer waar in je helemaal ontspant…. Als je dan gaat dromen over jouw ideale wereld, hoe ziet deze er dan uit?

Ik vergeet je niet – 6. … en met je voeten op de grond

Opdracht 6. … en met je voeten op de grond

Deze week gaan we met beide voeten op de grond staan en willen we een goed voornemen dat je misschien tijdens deze periode hebt gemaakt concreet maken door een ‘tegeltjeswijsheid’.

Ik vergeet je niet – 7. … Laat van je horen

Opdracht 7. … Laat van je horen

Misschien herinner je je nog hoe stil het was zonder de vele auto’s op de wegen en de vliegtuigen in de lucht, in het begin van de corona tijd. Wat het effect was van de stilte voor je ervaring. Door de stilte vielen andere, zachte en subtiele geluiden meer op. Wat vind jij fijne geluiden en welke wil je graag laten horen?

Ik vergeet je niet – 8. Met zonder handen

Opdracht 8. Met zonder handen

Het project “ik vergeet je niet” was een fantastische ervaring. Wat hebben we genoten van al die bijzondere contacten, jullie geweldige creativiteit, de saamhorigheid in de groep. Wij als kunstenaars hebben ons met veel enthousiasme ingezet en 8 opdrachten ontwikkeld om jullie te prikkelen, bemoedigen, inspireren en/of iets (nieuws) te laten ontdekken. Hoe zouden we dit project beter af kunnen sluiten dan met het thema: met zonder handen.

Ik vergeet je niet

Een initiatief van Nieuwe Veste in samenwerking met diverse partners en kunstenaars uit de wijk, in co-creatie met CultuurCompaan en CC-educatie uit Roosendaal.

 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 1
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 2
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 3
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 4
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 5
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 6
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 7
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 18
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 19
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 21
 • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 24