Ik vergeet je niet – Haagse Beemden

Met heel de wijk Haagse Beemden werken aan één groot kunstwerk. Samen, maar toch op afstand.

Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Juist in deze tijd vinden we het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedereen. Juist nu is verbondenheid belangrijk en dat vinden we door middel van creativiteit! Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Elke week een inspirerende opdracht van een kunstenaar uit je buurt. Hoe leuk is dat! Na 8 weken maken we van alle werken één kunstwerk wat we schenken aan de wijk. Doe jij ook mee? Deelname is gratis, ervaring niet nodig en een beetje enthousiasme genoeg!

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 17

Hoe doe je mee?

Stap 1. Meld je aan via ikvergeetjeniet@nieuweveste.nl of vraag iemand anders dit voor je te doen. (Als dit lastig is kan telefonisch aanmelden ook via Nieuwe Veste: 076 – 200 3200). Graag je naam, adres, telefoonnummer en email-adres duidelijk vermelden zodat we weten waar we een tasje aan de voordeur kunnen hangen met de eerste opdracht, poster en flyer.

Stap 2. Hang de flyer of de poster opvallend voor het raam. Download de poster hier

Stap 3. De opdracht(en) ontvang je elke week via e-mail of via het tasje aan je deur van de kunstenaar uit jouw wijk. Je krijgt hierin duidelijk uitleg, tips en voorbeelden. Alles is uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen.

Stap 4. Op een afgesproken datum zet iedereen zijn kunstwerk(en) bij de voordeur en komen de kunstenaars deze ophalen. Zij gaan vervolgens aan de slag om alles te verwerken tot één kunstwerk wat we samen feestelijk openen en tentoonstellen op het moment dat de maatregelen het toelaten.


Deze kunstenaars doen mee!

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 8

Anja Barendrecht

Mijn natuurcreaties ontstaan uit een samenspel van pure natuurmaterie met dat wat er in mij leeft. Soms ruimtelijk werk, dan weer in het platte vlak. Het komt als het ware op mijn pad en is een uitdrukking van hoe ik natuur ervaar; puur, speels, veranderlijk, rauw, krachtig van zichzelf en wonderbaarlijk groots in het kleine.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 9

Melanie van Dorp

Soms schilder ik puur vanuit mijn gevoel, als een expressie van wat ik ervaar in mijn binnenwereld. Vaak ook is mijn werk een ode aan de natuur of raak ik geïnspireerd door mijn reizen. Opvallend is daarbij mijn helder kleurgebruik. Daarnaast werk ik graag voor mensen in opdracht en geef ik workshops intuïtief schilderen. Wekelijks geef ik teken- en schilder les aan volwassenen en kinderen in mijn ‘Huiskamertelier’.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 12

Thea Kanters

Ik ben afgestudeerd in de richting keramische en ruimtelijke vormgeving en behaalde les aktes in handvaardigheid, kunstgeschiedenis en tekenen. Als kunstenaar voel ik me erg betrokken bij de wijk door het organiseren van en deelnemen aan de Kunstroute en doordat ik al vele jaren les geef aan cursisten, die vaak ook in deze wijk wonen.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 13

William van der Zanden

Als Bredanaar in hart en ziel, schilder en teken ik met plezier, grote passie en een enorm enthousiasme het liefst onderwerpen dicht bij huis, oftewel ‘ons mooi fier Breda’ in al zijn facetten. Kwaliteit en creativiteit moet je delen, laten vieren en stromen binnen de eenzaamheid bij de medemens.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 11

Natasja Ahout

De opvallendste dingen in mijn werk zijn mijn kleurgebruik en thema’s. Ik kan me helemaal verliezen in een kleur en in een thema, om daarna, langzaam van kleur en onderwerp te veranderen. Dit gebeurt nooit abrupt, maar geleidelijk. Ineens merk ik dat er iets is veranderd in mijn beeld.

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 10

José Jonkers

Ik maak ruimtelijk werk en werk met diverse materialen in natuurlijke tinten. Naast mijn beelden maak ik installaties, Landart en exposeer ik diverse malen per jaar. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en samen de kunst van het scheppen te beleven.

Opdrachten

Vanaf dinsdag 19 mei plaatsen we hier elke dinsdag de nieuwe week opdracht. Doe jij ook mee?

Ik vergeet je niet – 1. Binnenkijkjes

Opdracht 1. Binnenkijkjes

Over de hele wereld zijn mensen momenteel veel in huis. Wat doe jij met deze tijd binnen? Wat ontdek je (opnieuw)? En vooral wat doet dat met je? Deze eerste week maken we een kijkraam van jouw binnenwereld. Doe jij ook mee?

Ik vergeet je niet – 2. Vrije Vogels!

Opdracht 2. Vrije Vogels!

Om je niet te vergeten hebben we weer een leuke opdracht voor je. We zijn in de afgelopen periode gedwongen om meer binnen te zijn en buiten op straat is het stiller. Maar de natuur leeft voluit en vogels laten zich des te meer horen en zien. Ze geven je vast inspiratie!

Ik vergeet je niet

Een initiatief van Nieuwe Veste in samenwerking met diverse partners en kunstenaars uit de wijk, in co-creatie met CultuurCompaan en CC-educatie uit Roosendaal.

  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 1
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 2
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 3
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 4
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 5
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 6
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 7
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 18
  • Ik vergeet je niet – Haagse Beemden 19