Dutch Happiness Week

Van 13 t/m 21 maart is de Dutch Happiness Week. Dit jaar voor het eerst ook in Breda en met Nieuwe Veste doen we daar graag aan mee!

Waarom een Dutch Happiness Week?

Omdat gelukkige mensen actiever, creatiever, minder vatbaar voor ziektes, energierijker zijn en participeren meer dan minder gelukkige mensen. Geluk is van belang op sociaal én economisch gebied. Niet voor niets heeft de VN 20 maart uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van het Geluk’ en nemen instellingen als het Sociaal Cultureel Planbureau geluk op als indicator in hun publicaties.

Op deze pagina kan je de programma onderdelen en tips van de Nieuwe veste vinden. Kijk op de website van de Dutch Happiness Week voor een uitgebreid programma.

Programma overzicht DHW
Dutch Happiness Week 4

Programma op de Nieuwe Veste

VPRO Tegenlicht Meet Up: Eenzaamheid

Eenzaamheid ten tijden van Corona. Tijdens de Dutch Happiness Week ‘zoomen’ we vanuit Nieuwe Veste in op oplossingen voor dit probleem.

Datum: Dinsdag 16 maart

Tijdstip: 20.00-21.30u

Locatie: Livestream (Gratis aanmelden!)

Aanmelden
Dutch Happiness Week 1

Meer informatie

Eenzaamheid ten tijden van Corona. Het klinkt als een roman van Márquez, maar het is helaas realiteit. Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid.

Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Ook de gentrificatie van steden werkt concentraties van ‘geslaagden’ in de hand – bubbels op zichzelf.

Bovendien zijn we door de coronacrisis noodgedwongen versneld het contactloze tijdperk ingeleid: menig werknemer Zoomt en Slackt er vanuit huis op los. Het is bekend dat te lang alleen zijn mensen ziek maakt. VPRO Tegenlicht onderzoekt hoe we de eenzaamheid kunnen tegengaan en hoe we weer meer met elkaar in contact kunnen komen.

Bekijk de Tegenlicht aflevering ‘Alleen verbonden’ hier terug.

 

Ik vergeet je niet – Geluk zit in een vlekje

UPDATE: Door grote interesse, zijn alle tasjes al vergeven.

‘Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel’ Met deze tekst startten we in mei ’20 het project ‘Ik vergeet je niet’.  Nog steeds vinden we het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedereen.  Verbondenheid is  belangrijker dan ooit en die vinden we ook door middel van creativiteit! Iedereen – jong en oud – wordt daarom van harte uitgenodigd mee te doen.

Gebruik je fantasie en stuur ook een super-origineel kaartje naar iemand die je graag extra in het zonnetje zet. Bij Nieuwe Veste kan je vanaf vrijdag 12 maart een gratis tasje ophalen met de opdracht en het materiaal om zo’n persoonlijke, originele kaart te maken. Wees er snel bij, want op=op. 

Datum: 13-21 maart, 90 tasjes gratis op te halen. Op=Op UPDATE: Door grote interesse, zijn alle tasjes al vergeven.

Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6 & Bibliotheek Breda Zuid, Allerheiligenweg 19

Dutch Happiness Week 2

De opdracht

We leven in een tijd vol verandering en onverwachte gebeurtenissen. Hoe ga je hier mee om? Hoe kun je anderen helpen? Een klein gebaar van iemand of mogen experimenteren met het nieuwe, kan een verrassend effect hebben. Een vlek is ook een onverwachte vorm waar je soms zomaar iets anders in kunt zien of ervan kunt maken.

image

Deze week gaan we spelen met vlekken van natuurlijke kleurstoffen. Een extra twist; de helft van jouw creatie, is een verrassing voor een ander! En vergeet vooral niet dat ogenschijnlijke ‘foutjes’ in je werk zomaar opeens kunnen leiden tot geluksmomentjes, kunst of andere ontdekkingen.

Bekijk snel de instructie video hierboven en lees hier de uitgebreide instructie over wat je nodig hebt en wat je precies moet doen. Veel plezier!

 

Ben je benieuwd naar de andere ‘Ik vergeet je niet’ opdrachten? Neem dan hier een kijkje, we hebben nog 7 andere thuisopdrachten voor je klaar staan!

Kijk en lees tips

Dutch Happiness Week 3

De Dansfabriek || MINI DOCU || Hoe het echt gaat

Deze mini docu vertelt de verhalen van jongeren in corona tijd. Hoe gaat het met ze en waar lopen zij tegen aan.

Deze verhalen zijn maar het topje van de ijsberg, in werkelijkheid ligt dit percentage alleen bij onze dansstudio al hoger. In heel Nederland zijn het duizenden kinderen en jongeren die dealen met dezelfde gevoelens.

Zit jij ook niet lekker in je vel of ervaar je veel problemen door corona tijd, weet dat er altijd iemand is die bereid is naar je te luisteren. Waar zo nodig kun je samen hulp zoeken.

JE MAG ER ZIJN!

Dutch Happiness Week 5

Leestips

Speciaal voor jou hebben we een aantal leestips geselecteerd voor tijdens en natuurlijk na de Dutch Happiness Week!