Met liefde uit Breda

Wij zijn trots op onze stad. Samen kunnen we meer dan alleen en meer dan we denken. Hier vind je initiatieven van Bredase makers. Bij jou in de buurt, want Breda is altijd dichtbij. Even ontsnappen aan de waan van alledag. Omdat je een ander een warm hart toedraagt. Met liefde uit Breda. Zo komen we in deze tijden van afstand toch naar je toe. Online en offline. En jij kunt meedoen. Neem een kijkje bij de projecten en verras jezelf, de buurvrouw of iemand helemaal aan de andere kant van de stad.

Misschien heb je zelf ook een mooi project. Laat het ons weten!

 

verrasjezelf@nieuweveste.nl
Met liefde uit Breda 4
De MeeMaakMand 7

MeeMaakMand zomer-editie!

Geen vakantieplannen en zin in een zomer vol creatieve verrassingen? Geef je dan op voor de MeeMaakMand en vrolijk jezelf, of iemand anders, deze zomer op! Vanaf 1 juni elke maand een mand vol creatieve opdrachten, interessante boeken, wandel- doe- kijk- lees- bak- puzzel- en knutseltips, om alleen of samen met iemand te doen, te delen of te maken.

IDAHOT 1

IDAHOT

IDAHOT staat voor International Day Against Homophobia and Transphobia. Een internationale dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Op 17 mei wordt er wereldwijd aandacht gegeven hieraan. Daarom lanceren we een speciale pagina met interessante lees en kijktips rond dit onderwerp.

Dutch Happiness Week

Dutch Happiness Week

Van 13 t/m 21 maart is de Dutch Happiness Week. Dit jaar voor het eerst ook in Breda en met Nieuwe Veste doen we daar graag aan mee! Bekijk hier de programma onderdelen en tips van de Nieuwe veste.

Met liefde uit Breda 2

FIKS

Wil jij ook met jouw bijdrage impact maken? Neem een kijkje hoe je bij verschillende organisaties het verschil kan maken en kom er achter waar jij energie van krijgt! Nieuwe skills leren en persoonlijke groei staan bij FIKS centraal. Dus woon jij in Zundert of in Breda en ben jij tussen de 16-27 jaar oud meld je dan snel aan voor het maatschappelijke diensttijd programma van FIKS!

Jaarexpositie “Back to Nature”

Online expositie “Back to Nature”

Ieder jaar organiseert de afdeling beeldend van Nieuwe Veste een jaarthema. Waaraan alle cursussen bij beeldend zich kunnen aansluiten. We werken hieraan vanuit verschillende disciplines met onze cursisten en sluiten aan het einde van het seizoen vervolgens af met een expositie. Dit jaar is ons thema: Back to Nature, oftewel Terug naar de Natuur.

Schermafdruk 2020-07-08 10.21.58

SummerviBes 2020

Afgelopen zomer vond de eerste editie van SummerviBes plaats: een zes weken durend programma voor de Bredase jeugd die de vakantie deze zomer -mede door de restricties die het Corona virus met zich bracht- vooral in eigen stad zou vieren. Ruim 7.000 kinderen maakte gebruik van het gevarieerde aanbod van zo’n 450 activiteiten, dat werd georganiseerd door: Surplus welzijn, Grote Broer/Zus, Breda actief en Nieuwe Veste i.s.m. diverse vrijwilligers en organisaties uit de stad!

Ik vergeet je niet 1

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden

Met heel de wijk Haagse Beemden werken aan één groot kunstwerk. Samen, maar toch op afstand.

Breda, ik hou van jou!

Breda, ik hou van jou!

Gun jij ook iedereen die hier woont of komt wonen dat ‘thuis-gevoel’ dat hoort bij onze stad? Laat dan nu van je horen! Buddy to Buddy, NAC en het Stadsblad slaan de handen ineen voor Breda, ik hou van jou!

Auto Draft 2

Pak je podium! Doe mee met Een Creatieve Zomer

Iedereen heeft wel iets creatiefs in zich, JIJ OOK! Laat elkaar zien wat je maakt, doet, zingt, droomt of denkt. Het maakt niet uit wat het is, als het maar voortkomt uit creativiteit, aanstekelijk plezier en positieve energie.