Met liefde uit Breda

Wij zijn trots op onze stad. Samen kunnen we meer dan alleen en meer dan we denken. Hier vind je initiatieven van Bredase makers. Bij jou in de buurt, want Breda is altijd dichtbij. Even ontsnappen aan de waan van alledag. Omdat je een ander een warm hart toedraagt. Met liefde uit Breda. Zo komen we in deze tijden van afstand toch naar je toe. Online en offline. En jij kunt meedoen. Neem een kijkje bij de projecten en verras jezelf, de buurvrouw of iemand helemaal aan de andere kant van de stad.

Misschien heb je zelf ook een mooi project. Laat het ons weten!

verrasjezelf@nieuweveste.nl
Met liefde uit Breda 4
‘Different Differences’ 1

‘Different Differences’

In Breda vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Want iedereen doet er toe en iedereen telt mee. En dat willen we laten zien aan onze bewoners en bezoekers. Niet voor niets is Breda sinds een aantal jaar ook regenbooggemeente. Daarom presenteren we met trots een nieuwe Blind Wall met een daarbij horend programma. De Blind Wall is een echte blikvanger die de boodschap benadrukt dat iedereen in Breda zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn.

Met liefde uit Breda 3

Nieuwe Veste start weer met Citytrainers Cultuur

Citytrainers Cultuur is een korte gratis coaching-cursus voor jongeren en volwassenen die graag meer betrokken willen worden bij culturele activiteiten en evenementen in Breda. Je leert (sociale) vaardigheden om zelf activiteiten en evenementen op te zetten. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat je stage kan lopen bij een culturele organisatie of instelling in Breda. We verwachten inzet en motivatie van de deelnemers. Als je de gehele cursus doorlopen hebt ben je officieel Citytrainer Cultuur en ontvang je hiervoor een certificaat.

Theatervoorstelling Dag, Eenzaamheid

Theatervoorstelling Dag, Eenzaamheid

Eenzaamheid kennen we allemaal, ongeacht leeftijd of afkomst. In de Haagse Beemden willen we dit onder de aandacht brengen met het wijkprogramma “Dag, eenzaamheid” We starten daarom met een unieke theateravond voor iedereen die zich betrokken voelt bij het thema of iets met het onderwerp wil.

Met liefde uit Breda 2

FIKS

Wil jij ook met jouw bijdrage impact maken? Neem een kijkje hoe je bij verschillende organisaties het verschil kan maken en kom er achter waar jij energie van krijgt! Nieuwe skills leren en persoonlijke groei staan bij FIKS centraal. Dus woon jij in Zundert of in Breda en ben jij tussen de 16-27 jaar oud meld je dan snel aan voor het maatschappelijke diensttijd programma van FIKS!

Jaarexpositie “Back to Nature”

Online expositie “Back to Nature”

Ieder jaar organiseert de afdeling beeldend van Nieuwe Veste een jaarthema. Waaraan alle cursussen bij beeldend zich kunnen aansluiten. We werken hieraan vanuit verschillende disciplines met onze cursisten en sluiten aan het einde van het seizoen vervolgens af met een expositie. Dit jaar is ons thema: Back to Nature, oftewel Terug naar de Natuur.

Schermafdruk 2020-07-08 10.21.58

SummerviBes 2020

Afgelopen zomer vond de eerste editie van SummerviBes plaats: een zes weken durend programma voor de Bredase jeugd die de vakantie deze zomer -mede door de restricties die het Corona virus met zich bracht- vooral in eigen stad zou vieren. Ruim 7.000 kinderen maakte gebruik van het gevarieerde aanbod van zo’n 450 activiteiten, dat werd georganiseerd door: Surplus welzijn, Grote Broer/Zus, Breda actief en Nieuwe Veste i.s.m. diverse vrijwilligers en organisaties uit de stad!

Ik vergeet je niet 1

Ik vergeet je niet – Haagse Beemden

Met heel de wijk Haagse Beemden werken aan één groot kunstwerk. Samen, maar toch op afstand.

Breda, ik hou van jou!

Breda, ik hou van jou!

Gun jij ook iedereen die hier woont of komt wonen dat ‘thuis-gevoel’ dat hoort bij onze stad? Laat dan nu van je horen! Buddy to Buddy, NAC en het Stadsblad slaan de handen ineen voor Breda, ik hou van jou!

Auto Draft 2

Pak je podium! Doe mee met Een Creatieve Zomer

Iedereen heeft wel iets creatiefs in zich, JIJ OOK! Laat elkaar zien wat je maakt, doet, zingt, droomt of denkt. Het maakt niet uit wat het is, als het maar voortkomt uit creativiteit, aanstekelijk plezier en positieve energie.