Maak je eigen stippenpowerpak! 

Weet jij al wat je aan gaat doen met carnaval? Met dit kartonnen kielepak val je helemaal op! Of juist niet, kijk maar eens naar het werk van kunstenaar Guda Koster en Yayoi Kusama.

Guda Koster fotografeert haar modellen in pakken die van dozen gemaakt lijken.  Op die pakken en kostuums zitten mooie patronen. Yayoi Kusama maakt ruimtes en objecten vol met stippen. Ze laat zich in die ruimtes fotograferen met een stippenjurk aan.  

 We laten je zien hoe je je eigen kielenpak kunt maken door deze 2 ideeën samen te voegen!  
Bekijk de opdracht

Weetje 

De kiel of boerenkiel is eigenlijk een blauwe werkjas die over het hoofd wordt aangetrokken. Vroeger werd de kiel vooral gedragen door boeren, vissers en werklui, als een voorloper van de overall. Nu zie je ook veel mensen die een kiel dragen tijdens carnaval.

Tips 

# Doe je Kielepak aan. Ga voor een lege muur staan in verschillende houdingen. Laat iemand foto’s van je maken. Print de foto’s en knip jezelf uit. Pak een leeg vel en teken/schilder daar een mooi stippenpatroon op. Plak de foto van jou in het kielepak op het zelfgemaakt patroonpapier.  Misschien passen er wel meer foto’s op.   

# Daag de rest van je familie uit, maak allemaal een Kielepak en maak een mooi familie portret.  

# Ontwerp ook een pak voor je hond of kat! 

# In de bovenkant van de doos maak je een gat voor je hoofd. Je moet dan natuurlijk wel bijpassende stippen op je gezicht schmincken. 

# Gebruik de foto als je profielfoto op whatsapp of maak een leuk filmpje voor Tiktok. 

 

STIPPEN POWERRRRR! 

Stuur je foto uiterlijk zondag 21 februari op naar evenementen@nieuweveste.nl 
Zet ”Carnaval stippenpak” in de titel en vermeld je naam en leeftijd. 

De winnaar krijgt een privé workshop voor jou en 2 vrienden of vriendinnen bij Nieuwe Veste of Lucifers Slagwerk! En daarnaast hebben we een leuke goodiebag voor je.
Kijk HIER uit welke workshops je kunt kiezen.

Op 24 februari is de prijsuitreiking.