Natuurlijk kun je nu een virtueel bezoek brengen aan musea overal ter wereld. Maar weet je eigenlijk wat er in je eigen stad te vinden is? Esther van Rosmalen tipt dit  keer het kunstwerk van de wereldberoemde kunstenaar Yinka Shonibare.

De situatie wordt voor musea steeds nijpender: een kwart van de musea staat op omvallen omdat ze simpelweg geen inkomsten meer hebben. Ondanks alle mooie initiatieven zoals virtuele tentoonstellingen, videorondleidingen en minidocumentaires is één ding niet op te lossen namelijk de aanwezigheid van het publiek.

Het werk van Yinka Shonibare, kun je gelukkig wel bekijken gewoon op straat zonder anderhalve meter afstand. Nu ja, wel van elkaar natuurlijk.

Lang niet iedereen weet dat er van deze wereldberoemde Brits-Nigeriaanse kunstenaar een Wind Sculpture staat in Breda. Om precies te zijn in de Lange Brugstraat voor de ingang van de Barones. Leuk om te weten is dat hij zich onder andere laat inspireren door iets typisch Nederlands, namelijk de Afrikaanse patronen op de textielproducten van Vlisco, Brabants best kept secret. Voor wie van fashion houdt, zeker de moeite om hun website te bekijken!

Windsculpture VI De Barones

Yinka Shonibare

Vlisco

Kunstsalon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor meer van dit soort verhalen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.