Kom in actie met jouw talent:
Laat zien hoe onze wereld er in de toekomst uitziet

Vind jij onderwerpen als plastic soep, armoede of gelijke kansen voor iedereen belangrijk en wil jij in actie komen? Dan is deze challenge iets voor jou. Laat zien hoe onze wereld er in de toekomst uitziet. En misschien komt jouw creatie wel in een echt museum te hangen.

Onze wereldleiders bedachten 17 doelen. Doelen die we allemaal delen, om te zorgen dat het in de toekomst ook nog goed gaat met onze planeet en alle mensen die erop wonen.

Kies één van deze doelen en laat met jouw talent en creativiteit zien wat dat betekent. Hoe dat eruit ziet of hoe dat voelt. En bedenk daarbij hoe jouw creatie anderen  zou kunnen aanzetten tot actie.

Deze 17 doelen heten samen de Social Development Goals (Duurzame Ontwikkelings Doelstellingen). 17 manieren om te zorgen dat de wereld een beetje mooier wordt en iedereen deze samen kan delen. Bijvoorbeeld hoe we ervoor zorgen dat er geen plastic meer in onze oceanen komt. Of dat iedereen overal ter wereld naar het ziekenhuis kan als dat nodig is. Onze keuzes nu, ook die van jou, hebben wereldwijd effect.

Meer uitleg over de Challenge vind je op SDG Nederland.

Wil je meer weten over alle doelen? Op 17 doelen die je deelt, worden ze allemaal uitgelegd met een filmpje.

Klaar?
Mail jouw creatie naar doemee@sdgnederland.nl en zet ‘SDG Doe Mee’ in het onderwerp. 

En .. wie weet zie je jouw creatie terug in een echt museum, namelijk het Museon in Den Haag!