Ik vergeet je niet – 8. Met zonder handen

Met heel de wijk Haagse Beemden werken aan één groot kunstwerk. Samen, maar toch op afstand.

Het project “ik vergeet je niet” was een fantastische ervaring. Wat hebben we genoten van al die bijzondere contacten, jullie geweldige creativiteit, de saamhorigheid in de groep. Wij als kunstenaars hebben ons met veel enthousiasme ingezet en 8 opdrachten ontwikkeld om jullie te prikkelen, bemoedigen, inspireren en/of iets (nieuws) te laten ontdekken. Hoe zouden we dit project beter af kunnen sluiten dan met het thema: met zonder handen.

image

De eerste maatregel tegen het Coronavirus was géén handen geven. Dus ook géén schouderklopje, géén aai over de bol, géén knuffel, géén high5 en ga zo maar door. Wat doet dat met je? Je handen moeten nu op afstand tonen wat je wil zeggen of wat je voelt. Denk aan feliciteren of condoleren, of achter het glas met je handen vertolken wat je wil zeggen. Zwaaien … er wordt wat afgezwaaid!

Deze laatste week verbeelden we op een hand(schoen) onze gevoelens bij een samenleving “met zonder handen”. Want kunst raakt mensen. Deze hand(schoen) plaatsen we symbolisch op een veer. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen.

Bekijk snel de instructie video hierboven en lees hier wat je nodig hebt en wat je precies moet doen. Veel plezier!

* Wil je de opdracht uitprinten? Open dan deze makkelijk uit te printen versie.