Dans de Macorona: schudde meej die kontjes! 

We gaan lekker daaaaansen! Trek je carnavalskpak aan en doe met ons mee! In het filmpje leggen we de bewegingen van de Macorona stap voor stap uit. Daarna mag zelf je helemaal losgaan om je eigen carnavalsdanshit verzinnen. Wat is jouw favoriete move? Wij zijn benieuwd! 
 

image

Tips

# Gebruik je favoriete move. Dat kan een bestaande move zijn of je bedenkt er zelf één. Het kan ons niet gek genoeg zijn!
# Verander de beweging. Doe bijvoorbeeld alles met je voeten als een soort line dance of ga van boven naar beneden of andersom. Of bedenk je eigen gekke carnavalsloopje.
# Van heel veel bewegingen kun je dansbewegingen maken, denk aan doe-woorden als schaatsen of zwaaien. Maar ook gewone bewegingen zoals niezen (oeps, in je mouw natuurlijk) of je trui uitdoen, kun je makkelijk omtoveren tot een dansbeweging, probeer maar eens!
# Zorg dat je jouw dans kan herhalen (maak ‘m dus niet te lang en hou het simpel!)

Weetje

Sommige dansen zijn heel leuk om samen te doen en werden wereldwijd een hit. Het zijn makkelijke dansjes die je steeds kan herhalen. Je kent vast de Macarena nog wel. Een ander goed voorbeeld is Jerusalema. Veel mensen hebben van die laatste dans een eigen versie gemaakt, kijk maar eens HIER. En dat ga jij nu ook doen met de Macorona! Misschien danst straks iedereen straks wel jouw dans!

ZET ‘M OP! SCHUDDE MEEJ DIE KONTJES!!

Stuur je filmpje uiterlijk zondag 21 februari op naar evenementen@nieuweveste.nl
Zet ”carnaval dans” in de titel en vermeld je naam en leeftijd.

De winnaar krijgt een privé workshop voor jou en 2 vrienden of vriendinnen bij Nieuwe Veste of Lucifers Slagwerk! En daarnaast hebben we een leuke goodiebag voor je.
Kijk HIER uit welke workshops je kunt kiezen.

Op 24 februari is de prijsuitreiking.