5x laat je familie inspireren door kunstenaars

Hier vind je een aantal frisse ideeën van kunstenaars om samen thuis te doen. Even wat anders dan spelletjes op de Ipad of de puzzel. Een welkome afwisseling tijdens het thuisonderwijs of lekker tijd voor elkaar.

1 Artist activity pack via Firstsite: Art is where the home is

Afwisselende opdrachten van niet bepaald de minste Britse kunstenaars waaronder Antony Gormley, Jeremy Deller, Mark Wallinger, Idris Khan en nog vele anderen.  Gemakkelijk te downloaden via de website van Firstsite.

Artist activity pack

2 Print@home kleurboek door kunstenaars in tijden van Corona

Keuze uit veel verschillende kleurplaten. Leuk om samen te doen of zelf even uit je hoofd en de tijd vergeten. En zo kun je ook nog eens de kunstenaars steunen die het extra zwaar hebben in deze tijden.

Print@home kleurboek

3 Muziekmaatjes van Philharmonie Zuid Nederland

Samen muziek maken met je kinderen met leuke interactieve opdrachten. En nog leerzaam ook. Een fijne afwisseling tijdens het thuisonderwijs. En klik vooral door naar het lesmateriaal dat ze maakten met o.a. het Bredase jeugd-theatergezelschap Schippers en van Gucht voor nog meer leuke opdrachten.

Muziekmaatjes

4 Thuisopdrachten van het Boijmans voor groep 1-8

Makkelijk te volgen opdrachten naar aanleiding van een bekend kunstwerk. En nog goed voor de taal- en rekenvaardigheden van je kinderen ook!

Thuisonderwijs Boijmans

5 STRP DigiSchool

Heb je kinderen op de middelbare school? STRP biedt makkelijk toegankelijke opdrachten bij werken van kunstenaars die je aan het denken zetten. Een keer een ander gesprek aan de eettafel. En met een beetje fantasie ook goed te vertalen naar een teken of knutselopdracht voor als je wat jongere kinderen hebt.

STRP DigiSchool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor meer van dit soort verhalen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.