Inspireer jezelf. Laat je verrassen.

Laat je inspireren door leuke tips en mooie verhalen van andere BredanaarsVoor als je je verveeltof op zoek bent naar een goed boek of een leuke film. Of toe bent aan een creatieve break tijdens het geven van thuisonderwijs of het eindeloos thuiswerken. Als je er even virtueel tussenuit wil. 

“Wie anders kijkt, ziet meer. Wie anders luistert, hoort beter. Wie groter voelt, voelt meer.”

Heb jij nog leuke, handige tips om anderen te inspireren, deel het met ons via de chat op onze homepagina. 

 

Inspiratie

Inspirerende verhalen


Diversiteitsdebat – interview Naomi
Diversiteitsdebat - interview Naomi

Naomi Zaloumis deelde tijdens het diversiteitsdebat haar verhaal over het deurbeleid in Breda. Na afloop van het debat gingen we hierover in gesprek en deelde ze een persoonlijke ervaring.
 

Lees verder
Interview Martijn, alias Vicky Viqueen 1
Interview met Martijn alias Vicky ViQueen

‘’Ik vind het belangrijk om inclusiviteit uit te dragen. Ik draag bijvoorbeeld acrylnagels, maar zie er met mijn 2 meter lengte en baard uit als iemand die dat niet zou moeten doen. Als Vicky ViQueen, ligt dat anders. Wat als afwijkend gezien wordt, mag als dragqueen ineens wel, omdat het dan in dat hokje past.”


Martijn alias Vicky ViQueen is 27 jaar en woont en werkt in Breda. Lees hier het hele interview.

Lees verder
Normbrekers #1
# Normbrekers

Het is tijd dat we het erover hebben. Normbrekers is een praatprogramma met korte lectures, intviews met ervaringsdeskundigen en gesprekken tussen tafelgasten en bezoekers over onderwerpen rondom inclusiviteit.

Normbrekers #1: De hetero norm

Lees verder
CMH thema pagina – Inclusie 4
Interview met Estelle en Eline van Bo-Diversity over Inclusie

‘’Ik wil me niet anders voelen, opletten of ik neutrale kleding draag, of 3x zo hard mijn best doen als de rest. Ik ben meer dan alleen mijn kleur, meer dan alleen een vrouw, ik ben meer dan alleen Estelle, ik ben Estelle een trotse vrouw van kleur”.

Estelle is 22 jaar, aan het afstuderen aan de BuAS en wil daar zijn waar je verandering kan creëren. Lees hier het hele interview.

Lees verder
IDAHOT 1
IDAHOT

IDAHOT staat voor International Day Against Homophobia and Transphobia. Een internationale dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Op 17 mei wordt er wereldwijd aandacht gegeven hieraan. Daarom lanceren we een speciale pagina met interessante lees en kijktips rond dit onderwerp.

Lees verder
Met liefde uit Breda 4
'Different Differences'

In de Culturele Markthal is iedereen aan de buurt. Inclusiviteit is dan ook een belangrijk onderwerp en dat is precies waar de Blind Wall van Henning Wagenbreth over gaat.

Lees verder
Stippenpowerpak
Stippenpowerpak

Kunstenaar Guda Koster fotografeert haar modellen in pakken die van dozen gemaakt lijken. Op die pakken en kostuums zitten mooie patronen. Yayoi Kusama maakt ruimtes en objecten vol met stippen. Ze laat zich in die ruimtes fotograferen met een stippenjurk aan.

Lees verder
Carnaval thuis!? Hoe doede gij da?
Carnaval thuis!? Hoe doede gij da?

Laat zien hoe jij thuis carnval viert! Kleed je om, schmink jezelf en doe de polonaise in de badkuip, hos op je bed of verzin zelf een knotsgekke scène.

Lees verder
Maak je eigen stippenpowerpak! 1
Maak je eigen stippenpowerpak! 

Weet jij al wat je aan gaat doen met carnaval? Met dit kartonnen kielepak val je helemaal op!

Lees verder