DE DWARFJES IN HET GROTE LINIEDOORNBOS

30-06-2021 00:00 tot 14-07-2021 00:00

De Dwarfjes in het grote Liniedoornbos

UPDATE: Vanwege de weersomstandigheden is de editie van 14 juli geannuleerd.

Ken je de dwarfjes al? Ze wonen in het grote Liniedoornbos en zijn dol op rustige, groene plekjes in de wijk. Help je mee om ze te vinden? Maak je eigen dwarfje en geef hem/haar een groen plekje in jouw buurt.

Voor wie? Iedereen vanaf 7 jaar uit de wijk kan meedoen!

Wat gaan we doen? Samen knutselen, onze eigen dwarfjes maken en ze beter leren kennen.

Bekijk de flyer
Nieuwe Veste gaat samen met het kunstenaarsduo Hanneke de Leeuw & Jola Hesselberth, De Buurtsalon en partners uit de wijk (Stichting Pukplein, SMO, Zorg voor Elkaar en BS De Liniedoorn) zomer-workshops organiseren in de wijk Linie-Doornbos.
Workshops die aansluiten bij activiteiten in de wijk, met als nevendoel de buurten Linie en Doornbos letterlijk te verbinden de wijk te vergroenen en in te spelen op de toekomstige ‘Kabouterroute’ die langs de Blind Walls gaat lopen. 
 
In vier weken worden Dwarfjes (een zelfverzonnen dwergvolkje) bedacht, ontworpen en gemaakt door kinderen in de wijk. 
Te beginnen met een workshop op B.S. De Liniedoorn.
Daarna gaan we in de houtwerkplaats en stoffeerderij van SMO (voorheen De Faamfabriek) samen Dwarfjes maken van stof, de week erna eigen huisjes timmeren, knutselen en kleien om die vervolgens allemaal een groen plekje te geven in de wijk, langs de geplande kabouterroute. 
 
Op de laatste dag wordt het PUKplein versierd, gaan we samen zelf koekjes gebakken, en wordt er ‘savonds  een wandeling voor jong en oud georganiseerd langs alle Dwarfen-huisjes, die eindigt bij het PUKplein met een feest voor iedereen. 
We vieren de samenwerking, de opening van De Kabouterroute, de start van de Blind Walls, de zomer en het feit dat we eindelijk weer bij elkaar mogen komen!
 
Na de zomer-workshops hebben we veel verhalen en beelden verzameld. Om deze te bewaren maken de kunstenaars een kinderboek waarin de kabouterroute en de weg ernaar toe getoond en verteld zal worden. Ter inspiratie dienen de tekeningen van de kinderen, foto’s en gesprekken met bewoners. Het boekje is voor iedereen die mee heeft gedaan een mooie herinnering aan wat er samen gemaakt en gevierd is.
 
Woon je in de wijk Linie/Doornbos en ben je 7 jaar of ouder, dan kun je gratis meedoen aan alle workshops!
 
Geef het door via:  i.rens@nieuweveste.nl, bij Cees van De Buurtsalon, of doe een briefje in de brievenbus bij Het PUKplein (Jan van der Heijdenstraat) met daarop: 
 
Naam + leeftijd …………………………………………………… 
Adres:………………………………………………………………. 
E-mail………………………………………………………………. 
Ik doe graag mee op: 
O woensdag 30 juni   14.00 – 15.30 uur
O woensdag 7 juli      14.00 – 15.30 uur
O woensdag 14 juli    14.00 – 15.30 uur
 
We hopen jullie te zien bij een, of liever nog bij alle workshops!
Heel graag tot dan!